Што пикадо прават професионалните играчи на стрела | ПОБЕДИ.МАКСАН

Кога гледаме професионални пикадо, играчите одлично настапуваат на екранот, не можеме да не се запрашаме какви пикадо користат. Во ова ново, накратко ќе разговараме за ова прашање и подлабоко разбирање на светот на пикадо.

Професионалните играчи на пикадо се очигледно брилијантни во играта, но нивните пикадо треба да бидат одлични за да настапат на високо ниво. Многу од најдобрите светски професионалци за пикадо се спонзорирани од производител на пикадо, кој ги изработува и ги снабдува со свои пикадо за да одговараат на стилот на држење и фрлање. Пикадо на секој играч се многу различни, од тежината до костец и летови до поени.

darts for sale

Се продаваат пикадо

 Првиот, и веројатно најважниот фактор во она што пикадо го користат професионалците е неговата тежина. Штом играчот вежба со одредена пондерирана пикадо долго време, може да биде скоро невозможно да се пренесе на полесен или потежок сет на пикадо. Многу аматерски играчи користат потешки пикадо, бидејќи е полесно да се фатат и фрлат прилично прецизно. Сепак, многу професионалци користат полесни и помали пикадо, бидејќи заземаат помалку простор на таблата и се добро прилагодени за сопствениот стисок и фрлање.

 steel darts

Набавка на големо со пикадо

 Прворангираниот професионален играч на пикадо во светот, „Моќниот“ Мајкл Ван Гервен користи пикадо од 23 грама. Неговите пикадо имаат обична сребрена завршница и имаат многу сртови долж цевката за држење. Тој исто така користи стандардни форми летови кои се големи и овозможуваат максимално движење на пикадо. Играчите како Фил Тејлор и Кевин Пејнтер користат многу помали летови со змеј, што го прави пикадо да лета побрзо во даската. Друг фактор во производството на професионални пикадо се употребените материјали. Многу поевтини и аматерски пикадо се направени од челик, ефтин и цврст метал. Но, пикадо на секој професионалец е направено од поскап волфрам метал, што го прави пикадо со подобар квалитет и овозможува повеќе држење до цевката на пикадо.

Во тоа време, дали имате ново разбирање за тоа како да изберете добар пикадо? Без разлика што ќе одберете, она што ви одговара е најдобро. Најдобар избор е обично оној што го користите многу.


Време на објавување: 22.04.2021 година