што се мерења на стрела | ПОБЕДИ.МАКСАН

Пред да ја поставите таблата со пикадо, мора да ја знаете големината на вашата табла. Значи, што се мерења на пикадо? И ќе ви покажам како да го измерите.

Мерењето на таблата со пикадо е еден од најважните аспекти на игрите на табла. По неколку месеци вежбање, ако откриете дека вашата висина или растојание со пикадо е погрешна од самиот почеток, штом ќе се променат овие мерења, обидот да ги поправите своите вештини може да има огромно влијание врз вашата идна игра. Најдобар совет е да го направите тоа правилно за прв пат!

Ова се стандардни мерења за поставување стрела во согласност со правилата на главните тела за управување со пикадо во светот, WDF, THE BDO и PDC.

 

https://www.winmaxdartgame.com/news/

Висината на дартборд - Центар на Бик до земја

Поставете ја висината на таблата со пикадо за да измерите 5 стапки 8 инчи (173 см) од центарот на таблата со пикадо (центарот на бикот) до земјата. Висината може да се измери и како 68 инчи или 1,73 метри.

Растојание од табла со пикадо - земја до оче

Поставете го растојанието за фрлање на стрела за да измерите 7 нозе 9 и четвртина инчи (237 см) од ПРЕДЕН дел од таблата со прсти до ПРЕДЕН дел од OCHE (Линија за фрлање). Растојанието за фрлање може да се измери и како 93,25 инчи или 2,37 метри.

Растојанието од табла со пикадо - Центар на Бул до Оче

Откако вашата табла за пикадо е целосно поставена, добра идеја е да го измерите растојанието од центарот на бикот до окчето (линија на прсти/линија за фрлање) за да бидете 100% сигурни дека сите мерења се точни. Ако ова растојание се покаже како 9 стапки 7 и пол инчи (293 см), тогаш знаете дека вашата табла за пикадо е правилно поставена. Растојанието од центарот на бикот до линијата за фрлање исто така може да се измери како 115,35 инчи или 2,93 метри.

 

https://www.winmaxdartgame.com/distributor/

Совети за поставување стрела табла

Поставете ја вашата табла со пикадо на сигурно доволно широко место, а најмалку еден метар од површината од двете страни на таблата со пикадо треба да биде доволно широка и безбедна за да спречи луѓето да не бидат повредени кога ќе излета.

Тепих или дрвени подови се претпочитаат во оваа област. Подови од плочки, цемент или нешто слично може да ги оштетат скокачките пикадо.

Добра идеја е да ставите подлога за пикадо директно под таблата со пикадо.

Pad Подлогата за пикадо ќе ги заштити вашите пикадо и ќе ви заштеди време при инсталирање на линијата за фрлање затоа што подлогата за пикадо има мерења, инаку, секој нормален тепих ќе направи.

✔ Областа мора да биде добро осветлена или да содржи/да може да ги собере потребните тела за да обезбеди соодветно осветлување на целта.

✔ Добра идеја е да купите електронска табла со кабинет.

Set Комплет за пикадо со мек совет со кабинет ги штити wallsидовите и ви заштедува време да ја закачите таблата со резултати.

✔ Ако не се користи табла со резултати, се поставува табла каде што е лесно видлива на едната или двете страни на таблата со пикадо.

✔ Ако не користите кутија за пикадо, најдобро е да купите а опкружувачки табла за пикадо да ги заштитите вашите wallsидови.

Ensure Апсолутно осигурајте се дека сите мерења на поставките на таблата се 100% точни.

Откако ќе се навикнете на фрлање на далечина и висина, веднаш можете да почувствувате дека мерењата на другите луѓе се различни, што ќе влијае на вашето фрлање и обратно.

Ако не знаете каде да купите добра табла за пикадо и dart surround, изберете Win.MAX.

Нашата почетна страница, https://www.winmaxdartgame.com/

Е -пошта: salesa10@winmaxsport.com.cn, info@winmaxsport.com.cn


Време на објавување: 03.08.2021 година