Како да направите табла со пикадо за дете | ПОБЕДИ.МАКСАН

https://www.winmaxdartgame.com/wholesale/

Пикадо е забавна игра, но за жал, не е спорт за деца, особено за многу мали деца. Поентата на пикадо може да ги повреди. Но, можете да им помогнете на децата да се забавуваат со оваа безбедна верзија направена од себехартија за пикадо.

Можеби мислите дека е тешко, но се што ви треба се материјали и околу половина час за да го направите ова домашно хартија за пикадо тоа е забавно за децата.

 Како да направите пикадо?

Еве што ви треба:

▲ Се чувствува во црвена, розова, сина, портокалова, виолетова (користете парче 18 × 18 инчи за основата и чаршафи од 9 x 12 инчи за други бои)

▲ Стандардни ножици (големината на шиење е исто така корисна!)

▲ 1 големо парче картон

Молив

Обележувач

▲ Хартиени сламки

Ball топчиња од стиропор (иста количина како сламките)

▲ Лепливи точки со велкро (5 по стрела)

▲ Сјајна лента

▲ Леплив лепак

▲ Јаже

 

https://www.winmaxdartgame.com/18-darts-shafts-in-silver-metal-stem-spring-rings-and-9-dart-flights-win-max-product/

 

Тема за пикадо

Овие материјали може да се најдат во големи супермаркети или на Интернет. Времето со семејството е празник исполнет со loveубов, и оваа игра „Удри во срцето“ е цел и за момчињата и за девојчињата. Има сета забавапикадо без опасност, и вашето дете ќе биде расеан додека игра и нема ни да забележи дека ги практикува своите вештини за дополнување.

Чекор 1: Направете ја вашата табла за пикадо

1. Преклопете го парчето филц од основната боја на половина и исечете големо срце на преклопот.

2. Повторете го првиот чекор со останатите ваши бои, користејќи го претходното срце како упатство за да го намалите следното срце малку помало. Осигурајте се да оставите приближно еден сантиметар помеѓу боите, така што има многу простор за слетување на стрелките!

Чекор 2: Додадете го бројот

1. Користете маркер за да ги прикажете броевите 1 до 4 на дополнителен филц од централното срце (во нашиот случај портокалово). Користете го преостанатиот филц од второто најмало срце за да создадете 5 за централното срце. Помалите ножици за шиење најдобро функционираат за отсекување на броевите.

2. Нанесете леплив лепак на работ на секое срце и закачете ги во последователни слоеви.

3. Користете леплив лепак за да ги прикачите броевите на горниот лев раб на секој слој на срцето во растечки редослед со 1 на надворешното срце и 5 во центарот.

 

https://www.winmaxdartgame.com/wholesale/

 

Чекор 3: Направете заден авион

1. Следете го срцето на парче картон со молив и исечете го со ножици. Прицврстете го филцот на картон со леплив лепак.

2. Исечете неколку метри јаже и закачете го до задниот дел на картон со лента.

Вашата табла за пикадо е завршена , Сега ќе ги направиме стрелките:

1. Покријте го едниот крај на секоја сламка со парче лента од 2 инчи преклопено на половина одозгора.

2. Исечете ја лентата во аголна форма "V" и исечете мали парчиња од секоја страна за да создадете пердув.

3. Исечете ја секоја сламка долга околу 5 инчи. За да го направите врвот на стрелката, вметнете ја сламата во центарот на топката од стиропор и зацврстете ја со леплив лепак.

4. Конечно, залепете пет гребени (не меки) половини од кружен велкро околу топчето од стиропор за да помогнете да се зголеми веројатноста мали раце да ја направат својата цел.

Ајде да видиме дали е многу лесно. Ако ви се допаѓа „Удри во срцето“табла за пикадо, тргнете се. Ако имате какви било прашања или предлози, ве молиме слободно контактирајте со нас.

Нашата почетна страница, https://www.winmaxdartgame.com/

Е -пошта: salesa10@winmaxsport.com.cn, info@winmaxsport.com.cn


Време на објавување: јули-20-2021 година