Како да исчистите фосбол маса | ПОБЕДИ.МАКСАН

Фудбал маси станаа толку популарни во денешно време поради нивната лесна достапност и прифатливи цени. Кога уживаме во пријатното време што ни го донесе масата, потребно е и чистење на масата.

 

Исто така, закажаното време за чистење ќе резултира со подобро искуство за играње.

Фусбол дрво Игра Табела Мулти-лица Фудбал на маса

Како да го исчистите вашиот фосбол маса, има два „Н“ и едно „М“ за вас.

Совети за чистење

  • Користете конзерва со компримиран воздух. Може да се нарече најдобра техника за чистење на масичка за фосбол. Можете исто така да користите конзерва со дувалка со компримиран воздух.
  • Употреба на сува крпа.
  • Користете алкохол за триење.
  • Користете силикон Foosball на прачките.

 Прво, земете крпа за хемиско чистење и избришете го секој дел од машината, вклучувајќи ги и рачките за прачки и мажите. Ако можете, не заборавајте да ги избришете нозете и долниот дел од масата за фосбол ,.Второ, земете повторно чиста крпа и нанесете малку алкохол. Овој алкохол ќе ја исчисти и дезинфицира вашата маса од врвот до дното, И на крај, користете силикон од фосбол на прачките, што ќе нанесе мазна (не лизгава) завршна обработка на прачките, што резултира со помазна и добро работна игра. 

 

Колку често треба да го чистите Фудбалска маса?

Ова навистина зависи од тоа колку често играте фосбол.Ако не го користите толку често, тогаш еднаш месечно треба да биде доволно за да продолжите да работите како што треба. Но, ако сте почести играчи, тогаш еднаш неделно е добар распоред за чистење и одржување на вашата масичка за фосбол. Имајќи на ум дека ако имате маса на отворено, најверојатно ќе треба почесто да ја чистите. Можете да го намалите чистењето со користење на покривка за маса кога никој не ја игра играта.

 

Одржување на вашата фосбол маса

Во одржувањето на масата за фосбол, проверете ги прачките и поправајте редовно. Можеби ќе треба да се поправат и преуредат, особено ако грубо и редовно ја користите вашата маса. Ако мажите не се соодветно усогласени, тие ќе предизвикаат лоша игра со лошо додавање, и доста често, тие ќе се разделат и ќе ја прекинат средината на играта. Затоа, грижете се за мажите и тие ќе ви обезбедат игра со најдобар квалитет што би можеле да ја побарате. Кога ја поместувате масата за фосбол, не влечете ја и полека кревајте ја. Најважно е што е можно подалеку да ја држите храната и пијалокот подалеку од масата, за да немате многу остатоци за чистење. Последно, но не и најмалку важно, отстранување на прашина и дамки кога ќе ја завршите играта. Ако можете да го одржите овој обичај, вашиот најдобар пријател, фосбол масата ќе ве придружува за да имате попријатни и поубави моменти.

Преклоплива фудбалска маса 

Многу професионални играчи на фос -коша од време на време ги менуваат своите маси и ги продаваат старите по добра цена, бидејќи ги одржуваат масите толку добро. Всушност, можете да го направите тоа додека купувате нов, но за таа продажба, треба да се грижите за масата. 


Време на објавување: 20-2021 март