Како монтирате табла со пикадо? | ПОБЕДИ.МАКСАН

Учење како да монтирајте табла за пикадо, вклучително и пропишаната висина, растојанието со пикадо и упатствата за инсталација ќе ви овозможат правилно фрлање пикадо. Не само што треба да ја знаете точната висина на таблата со пикадо, туку треба да го знаете и растојанието за фрлање од таблата со пикадо, која може да се измери хоризонтално или дијагонално и е различна за електронските и челичните табли за пикадо. За среќа, со правилни упатства, брзо и лесно е правилно да го инсталирате вашиот стрела и да го измерите растојанието за фрлање на стрела. Следете ги овие едноставни упатства за да започнете со пикадо.

 

https://www.winmaxdartgame.com/high-definition-classical-bristle-dartboard-with-6-pcs-iron-darts-win-max-product/https://www.winmaxdartgame.com/high-definition-classical-bristle-dartboard-with-6-pcs-iron-darts-win-max-product/

 Висина на стрела

Регулативната висина на подот од подот до центарот на бикот е 1,73 метри. Ова мерење е признато на меѓународно ниво и останува исто и за електронските и за челичните врвови за пикадо. Препорачуваме прво да се измери и монтира прстенот пред да се измери растојанието на линијата за фрлање.

Растојание за стрела за линија за фрлање - хоризонтално

Хоризонталното растојание од лицето на таблата со пикадо до предниот дел на линијата за фрлање се разликува помеѓу челичен врв и пикадо со меки врвови.

Челични врвови за пикадо: Хоризонтално растојание е 7 стапки 9 ¼ инчи (2,37 метри).

Пикадо со меки врвови: Хоризонталното растојание е 8 стапки (2,44 метри).

Важно е да се измери од лицето на пикадо, а не од wallид. Можете да ја измерите длабочината на вашата табла за пикадо, а потоа да го додадете тоа мерење на хоризонталното растојание од wallидот. Можете исто така да испуштите низа од лицето на пикадо на подот и да измерите од таа точка. Во секој случај, ќе го постигнете истиот резултат.

 

https://www.winmaxdartgame.com/wholesale/

Растојание за стрела за линија за фрлање - дијагонално

Друг начин да се одреди растојанието на линијата за фрлање е да се измери дијагонално. Растојанието се разликува помеѓу видовите на табла за пикадо.

Челични врвови: Дијагонално растојание е 9 стапки 7 ⅜ инчи (2,93 метри).

Меки пикадо: Дијагонално растојание е 9 стапки 9 ½ инчи (2,98 метри).

Позиција на суспензија

Додека пикадо не заземаат простор како фосбол маса, треба да оставите простор за да им овозможите на играчите простор што треба да го фрлат без да ги ставите среде зафатена гужва дома или да ги повредите децата. Во повеќето случаи, најдоброто место за поставување пикадо е во областа на вашиот дом каде што треба безбедно да ги фрлите. Никогаш не ставајте табла каде што има многу луѓе, или во мала соба. Пред да размислите за инсталирање нова табла за пикадо, проверете дали го имате потребниот простор за да ја играте играта. Мора да избегнете закачување од предмети што можат да бидат оштетени од стрела, како што се приклучоци, електрични кутии или места во близина на Windows. Доброопкружува со пикадо може да помогне да се заштитат вашите wallsидови од непотребно оштетување.

Потребни материјали

• Мерна лента

• Пронаоѓач на обетка

• Комплет за пикадо и кабинет

• Ниво

• 2 завртки од дрво од 1/2 инчи

• Моќна вежба со врв со долга завртка

• Висока линија или низа

• Шрафцигер

Последниот

Накратко, најдоброто место за монтирање на табла со пикадо е во помалку населена област од вашиот дом што обезбедува доволно простор за играчите лесно да фрлаат пикадо без да се грижат за оштетување на wallsидовите или околните предмети. Таблата со пикадо може да се постави во подруми, резервни соби, па дури и градини. Затоа, внимателно измерете го достапниот простор во вашиот дом. Дали си спремен? Можете да ги повикате вашите пријатели да се наместат и да играат заедно.

Подолу е видео за тоа како да ја монтирате таблата со пикадо, ве молиме контактирајте не ако имате какви било прашања или предлози.

Нашата почетна страница, https://www.winmaxdartgame.com/

Е -пошта: salesa10@winmaxsport.com.cn, info@winmaxsport.com.cn


Време на објавување: 28 јули-2021 година