Пикадо

Имате неколку одлуки да донесете кога ќе бидете подготвени да купите сет пикадо, постојат два вида.челичен врв пикадоипикадо со мек врв.Разликата меѓу двете е очигледна во бодовите.Челичните врвови се остри и наменети за употребасисални табли за пикадо or табли за пикадо со влакна.Меките врвови од друга страна се направени од најлон или пластика и се користат првенствено наелектронски пикадо.Не можете да користите едно за друго;челичните врвови ќе ја оштетат таблата наменета за меки врвови, а меките врвови најверојатно лесно ќе отскокнуваат на густо ткаени влакна.Додадете фактори како што се буриња, рачки, тегови и летови, па ќе имате многу да размислите кога барате идеален сет за пикадо.ПОБЕДИ.MAX какодобавувачи на пикадоиФабрика за пикадо со врвови од челик, продавањеКинески сет за пикадо.